Ποια διάθεση δημιουργεί ένα συγκεκριμένο χρώμα δαπέδου;

Δάπεδα με κιτρινωπό μπεζ χρώμα.
Τα κιτρινωπά μπεζ χρώματα είναι ζεστά, άνετα και δημιουργούν μια αίσθηση αισιοδοξίας και ψυχικής ηρεμίας.  Τα δάπεδα με σχέδιο από δρυ, οξιά ή σφεντάμι κάνουν το σκούρο δωμάτιο πιο ζεστό.

Δάπεδα με κοκκινωπό πορτοκαλί χρώμα
Αυτά τα δάπεδα δίνουν ζεστή αίσθηση στο δωμάτιο. Αυτό το χρώμα συχνά συνδυάζεται με εντυπωσιακά κίτρινα αξεσουάρ.

Καφέ δάπεδα
Μια καφέ απόχρωση, ειδικά για δάπεδα, παραπέμπει στη σχέση μας με τη γη. Σε σύγκριση με τους τοίχους, πρέπει να παραμένει πάντα στο φόντο. Το καφέ αποτελείται από πολλά άλλα χρώματα κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα χρώματα. Το καφέ δεν είναι θαμπό χρώμα. Είναι εύχρηστο και κατάλληλο για διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, εφόσον το φως στο δωμάτιο είναι αρκετό και αναδεικνύει το καφέ χρώμα. Σε μερικούς εσωτερικούς χώρους, γίνεται συνδυασμός συμπληρωματικών χρωμάτων για το δάπεδο και τους τοίχους, με σκοπό τη δημιουργία αντίθεσης, και μιας πάντα καινούργιας άποψης και τάσης γιατί όχι αργότερα. Σε άλλες περιπτώσεις, προτιμάται ένας συνδυασμός τόνων. Συνδυασμός τόνων σημαίνει ότι συνδυάζονται σκουρόχρωμες και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του ιδίου χρώματος. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολύ αρμονικά και ήρεμα εφέ, ωστόσο, μπορεί να γίνει μονότονο.

 

Ποιες όψεις ξύλου είναι οι πλέον δημοφιλείς σήμερα;

Οι ανοιχτόχρωμες και γκρίζες αποχρώσεις που αποπνέουν ηρεμία και φωτεινότητα, χαλάρωση και φυσική αρμονία και γαλήνη. Συγκεκριμένα, το πρότυπό μας είναι οι Σκανδιναβοί, που είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν μεγάλους και μελαγχολικούς χειμώνες, χωρίς ιδιαίτερες κλιματικές αλλαγές.   Η δρυς παραμένει σημαντική σε διαφορετικές παραλλαγές.