Ψαροκόκκαλο: Η νέα τάση στα ξύλινα δάπεδα που σαρώνει

Το ξύλινο δάπεδο είναι μια επιλογή που ο κόσμος αγαπάει πολύ καθώς προσφέρει ανεξάντλητη ζεστασιά και φυσικά μακροχρόνια αντοχή. Παράγοντες που αποτελούν και οι δύο ακαταμάχητα πλεονεκτήματα. Τα σχέδιά του ποικίλουν όμως το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το ξύλινο δάπεδο με στυλ ψαροκόκκαλο!    

Είτε πρόκειται για μίνιμαλ είτε για κλασική αισθητική, το ψαροκόκκαλο είναι η πλέον εμβληματική τάση για τα ξύλινα δάπεδα που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο κάθε είδος διακόσμησης, κάνοντας το χώρο αριστοκρατικό και elegant. Επιπλέον το μοναδικής αισθητικής pattern μπορεί να δώσει νέες διαστάσεις στο σπίτι, αφού αποτελεί ένα ιδιαίτερο σχέδιο, έμπνευση για τη δημιουργία του οποίου, αποτέλεσε ο τρόπος τοποθέτησης των τούβλων σε παλιές εκκλησίες και κάστρα.

Καθώς θεωρείται ένα από τα παλαιότερα σχέδια παρκέ στην Ευρώπη η βαθιά και αριστοκρατική του ιστορία (από τα βάθη του 16ου αιώνα!) είναι εκείνη που το κάνει τόσο μοναδικό και το ξεχωρίζει από τους άλλους τύπους δαπέδου! Ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια φαίνεται πως… όλο και πιο συχνά ξαναμπαίνει δυναμικά στα σπίτια και η αξία του δείχνει να έχει επανεκτιμηθεί.

Με φαρδιές ή λεπτές τάβλες, σε φυσικό χρώμα ξύλου ή σε συνδυασμό χρωμάτων για πιο εκκεντρική διακόσμηση, σε απαλή ή έντονη σκούρα απόχρωση, ένα είναι το σίγουρο: θα μονοπωλήσει τα βλέμματα των καλεσμένων σου. Παράλληλα αποτελεί την ιδανική λύση για όλους τους χώρους, κάθε σπιτιού!

Μάλιστα δεν έχει τον κίνδυνο της συστολής και της διαστολής, καθώς είναι ανθεκτικό στην υγρασία  και στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας επομένως ενδείκνυται για χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Επιπλέον, στους συγκεκριμένους χώρους δίνει μια πολύ όμορφη εναλλακτική σε σχέση με τα συνηθισμένα πλακάκια. Φυσικά, το καθιστικό θεωρείται από τους must χώρους για να χρησιμοποιήσει κανείς το στυλ ψαροκόκκαλο γιατί εμπλουτίζει με μια νότα κομψότητας τη διακόσμηση, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, με τα κλασσικά laminate πατώματα.

Ανοιχτόχρωμο και μοντέρνο

Το ανοιχτόχρωμο ψαροκόκκαλο δίνει ένα πιο σύγχρονο και νεανικό στυλ στο χώρο σας. Μάλιστα, με ένα ελαφρύ φινίρισμα θα το διατηρήσετε άψογο για πολύ καιρό!

Σκούρο και ατμοσφαιρικό

Το σκουρόχρωμο ψαροκόκκαλο δίνει μια αίσθηση κλασικής κομψότητας και διαχρονικότητας και αποτελεί τον ιδανικό καμβά για να φανείτε όσο δημιουργικοί θέλετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας.

 

Το αποτέλεσμα τα λέει όλα, όπως και οι φωτογραφίες. Δες τα παραδείγματα που σου βρήκα και θα γίνεις και εσύ λάτρης του ξύλου .