ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΚΕ

Το μασίφ δρύινο δάπεδο , το οποίο κατασκευάζεται από τη Ξυλοπάκ Α.Ε. διατίθεται σε πάχος 10/14/ 21 mm, μήκος μεταξύ 300-1800 mm και πλάτος 50/70/90/105/120 και 130 mm. Το παρκέ που κατασκευάζεται από την εταιρεία μας έχει μεγάλη διάρκεια ζωής γιατί μπορεί να τριφτεί αρκετές φορές.
sovatepi-1-1
Τα ημιμασίφ δάπεδα αποτελούνται από δύο στρώσεις, με πραγματική ωφέλιμη επιφάνεια ξύλου που επιδέχεται αρκετά τριψίματα και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, διαστάσεων και ποιοτήτων. Η επιφάνεια είναι καλυμμένη από δρύινο μασίφ ξύλο πάχους 3 / 3,4 χιλιοστών και το υπόστρωμα είναι από ξυλεία σημύδας πάχους 10 χιλιοστών, με μήκος μεταξύ 500 mm - 2200 mm και πλάτος 130 mm / 150 mm / 165 mm.
Το ημιμασίφ δάπεδο είναι μια σύγχρονη, πρακτική, όμορφη και οικονομική λύση για ανακαινίσεις και νέες κατασκευές.
eikona-1-b

ΥΓΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕ

Το ξύλινο δάπεδο είναι ένα φυσικό προϊόν και αντιδρά από υγροσκοπική άποψη στις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες. Το ξύλο απορροφά τους υδρατμούς από το περιβάλλον και όταν η υγρασία του δωματίου αυξάνεται το ξύλο διαστέλλεται ενώ όταν η υγρασία μειώνεται το ξύλο συστέλλεται. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μορφή του ξύλινου δαπέδου και κατά συνέπεια μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές όταν η υγρασία παραμένει υπερβολικά υψηλή ή πολύ χαμηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πιο δύσκολη περίοδος είναι το χειμώνα, όταν η υγρασία πέφτει πολύ. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό να διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία. Επίσης στα δωμάτια με κλιματισμό τα επίπεδα της υγρασίας συνήθως είναι πολύ χαμηλά.
heat-n-cold-02
heat-n-cold-01