ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Παρκέ Μασίφ


Το ξύλο αμέσως μετά τη μεταφορά του από τον τόπο παραγωγής του (δάσος) μέχρις ότου πάρει την τελική του μορφή πρέπει να υποστεί διάφορες κατεργασίες .Τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής


 

ΦΥΣΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ

Απόλυτα απαραίτητη σε κάθε περίπτωση είναι η διαδικασία της ξήρανσης του ξύλου, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε συμπαγές (μασίφ) ξύλο για εσωτερικές κατασκευές. Η ξυλεία τοποθετείται σε εξωτερικους χωρους, σε στοιβάδες με διαχωριστικούς πήχεις ανάμεσα σε σανίδες της ίδιας στρώσης, για να κυκλοφορεί απρόσκοπτα ο αέρας. Η ξήρανση διαρκεί 5-8 μήνες.

 

ΤΕΧΝΗΤΗ ΞΗΡΑΝΣΗ

Στην προκειμένη περίπτωση η ξήρανση πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, με έλεγχο των συνθηκών ξήρανσης.. Η ξυλεία τοποθετείται σε στρώσεις με διαχωριστικούς πήχεις ανάμεσα, χωρίς πλευρικά διάκενα μεταξύ των σανίδων της ίδιας στρώσης. Η ανύψωση της θερμοκρασίας είναι σταδιακή και η σχετική υγρασία ελέγχεται με ψεκασμό ατμού και ανεμιστήρες εξαερισμού.

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτουμε επεξεργαζόμαστε τις σανίδες οι οποίες έχουν επέλθει φυσική και τεχνητή ξήρανση, και δίνουμε σ'αυτές τη τελική μορφή του ξύλινου μασίφ δαπέδου.

 

ΔΙΑΛΟΓΗ

Ο διαχωρισμός σε ποιότητες στηρίζεται σε αυστηρά κριτήρια επιλογής , εξαρτάται από τα νερά του ξύλου (φαρδυβενο , ισοβενο), από την ύπαρξη ρόζων ή όχι, όπως επίσης και από τις ομοιοχρωμίες ή τις διχρωμίες .